Sadece öğretmenler değil tüm sözleşmeliler kadroya geçirilmeli

6 ay aradan sonra sözleşmeli öğretmenlere sevindirici haber, Bakan Çubukçu'dan geldi. Ancak yapılan bu çalışmanın detaylarına ilişkin henüz net bir bilgi bulunmamaktadır. Bu noktada, memurlar.net olarak şu hususu önemle belirtmek istiyoruz: Gelinen noktada sözleşmeli personel uygulamasının insani olmadığı ortadadır. Sadece sözleşmeli öğretmenlerin değil, sağlıkçılar ve tarımcıların da kadroya geçirilmesi gerekmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Haziran 2009 12:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sözleşmeli personel uygulamasının en büyük nedeni, nakil talepleri dolaysıyla, istihdam zoruluğu çekilen yerlere personel bulunamamasıdır. Bu nedenden dolayı Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı hizmet birimi bazında personel almaktadır.

Oysaki varolan bu sorun çok daha kolay bir şekilde çözülebilirdi. Takdir hakkını ortadan kaldıracak şekilde, hizmet puanı eksenli bir uygulama bu sorunların çözümü için yeterlidir.

Ancak bu şekilde bir proje yerine, toplam 20 maddeden oluşan bir karara dayanılarak sözleşmeli personel istihdamı arttırılmıştır.

Bugün, bu istihdam şeklinin çok daha büyük bir sorun yarattığı ortadadır. Milli Eğitim Bakanlığı yaşanan sorunlardan dolayı sorunu çözmek için girişimde bulunmaktadır. Ancak diğer Bakanlıklarda, bu konuda bir girişim bulunmamaktadır. Oysaki Sağlık Bakanlığı ve Tarım Bakanlığında da sözleşmeli personel uygulaması ciddi sorunlar oluşturmakta olup, bu sorunun Devletin üst yönetiminde ciddi şekilde ele alınması gerekmektedir.

Bu konuda, personel planlamasından sorumlu olan Devlet Personel Başkanlığına önemli görevler düşmektedir. Başkanlığın sorunun çözümü için ilgili kurumlarla görüşüp neler yapılabileceği konusunda bir çalışma yapması ve sonrasında kamu personel yönetimi için ciddi bir çözüm önerisi üretmesi yerinde olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber